temporers

COMUNICAT: “És vergonyant que Joan Reñé contraposi indigents i temporers per tapar la responsabilitat de les empreses”

Les entitats que conformem la campanya “Fruita amb justícia social” han criticat durament les declaracions del president de la Diputació, Joan Reñé, sobre la tasca  duta a terme pel Síndic del Greuges amb els temporers de la fruita. Les organitzacions de l’esquerra anticapitalista recorden a Reñé que el Síndic de Greuges actua d’ofici davant la inoperància i la desatenció reiterada per part de les administracions locals i la Diputació.

En cap cas la situació dels temporers sense sostre i en situacions infrahumanes és un cas puntual, sinó que fa 20 anys que es denuncia i 20 anys que la Diputació ignora el problema, quan hi ha milers de persones afectades. Fruita amb Justícia Social creu vergonyant que el president de la Diputació intenti contraposar temporers de Lleida i indigents a Barcelona per tapar la mala praxis d’algunes empreses i la nul·la acció de la Diputació i alguns ajuntaments. Des de la campanya es recorda a treballadors i una política amb trets racistes i de negació de la realitat d’alguns que ocupen càrrec en institucions.

En el marc de la campanya “Fruita amb Justícia social” que integren La Crida per Lleida-CUP, CGT Lleida, Papers per Tothom i Casal Popular de Joves,  s’ha realitzat una jornada informativa sobre els drets dels temporers en el marc del conveni agrari.

A l’acte hi ha participat 150 treballadors de la campanya agrària. La taula formada per Nogay Ndiaye de Crida per Lleida, Javi López de la CGT de Lleida i Lamine Bathily del Sindicat Manter de Barcelona han explicat la tasca que duen a terme per exigir el compliment dels drets de les persones treballadores temporeres de la campanya de la fruita, i el representant del sindicat manter ha explicat d’on sorgeix la necessitat i la importància de l’organització, Lamine va obrir la seva intervenció dient “Tenim dret a lluitar pels nostres drets” i això va originar un debat posterior sobre la necessitat d’organitzar-se a les terres de Ponent per a la defensa dels drets i la qualitat dels llocs de treball.

L’explicació dels punts del conveni agrari sobre els drets dels temporers van sorprendre als assistents, ja que bona part dels acords no es compleixen en els contractes.

A Ponent, destriem

Lleida, 24 de juliol de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria