guillem agulló

Un carrer per a Guillem Agulló

La Crida per Lleida – CUP sol·licita a la Comissió Especial de Carrers un espai públic a la memòria del jove antifeixista, assassinat el 1993 per un grup neonazi

 

La Crida per Lleida – CUP ha demanat que en la propera sessió de la Comissió Especial de Carrers es proposi la concessió d’un espai públic a la memòria de Guillem Agulló i Salvador (Burjassot, 1974 – Montanejos, 1993).

Aquest dimarts es van commemorar els 24 anys de la seva mort, el jove antifeixista i independentista de Burjassot que l’11 d’abril de 1993 va ser brutalment assassinat per un grup neonazi a la localitat de Montanejos, comarca de l’Alt Millars (País Valencià).

«La mort de Guillem Agulló, militant de Maulets, no va ser aleatòria, sinó fruit del seu compromís polític», explica la Crida. Durant el judici del cas, el jutge mai va considerar l’agreujant d’odi ideològic: el seu assassí, Pedro Cuevas (actualment dirigent de Alianza Nacional), només va complir vuit anys de presó i la resta del grup va ser absolt.

«Guillem Agulló ha esdevingut un símbol de l’antifeixisme arreu dels Països Catalans i de la resta de pobles de l’Estat espanyol. La nostra ciutat ha de reconèixer la seva memòria i la seva lluita», defensa la formació.

«Els successius governs del Partit Popular al País Valencià es van negar sempre a honorar la seva memòria i a reconèixer que va ser un crim d’odi, mentre que la família Agulló i Salvador ha hagut de viure i patir la impunitat de la ultradreta».

Lleida, 13 d’abril de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria