Jericó

Temporers sense llar: exigim a Ros que ordeni el decret de ‘sobreaforament’ de l’alberg Jericó

La Crida per Lleida – CUP va registrar ahir a la tarda una instància que demana a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, la signatura «immediata» del decret de ‘sobreaforament’ de places l’alberg Jericó. La formació va constatar que una cinquantena de treballadors han estat dormint als carrers del centre històric degut al «col·lapse» dels recursos residencials de l’Ajuntament.

La Crida assegura que s’estan «vulnerant» els drets fonamentals d’accés a l’allotjament dels treballadors de la fruita, ja sigui per part dels productors o de la Paeria – no disposa d’un alberg exclusiu per a la campanya de la fruita –.

Al projecte d’atenció a les persones temporeres de la campanya 2017, presentat pel regidor Xavier Rodamilans, l’alberg privat Jericó havia de reservar-se places per a temporers amb i sense contracte. Un cop cobertes les 80 places de l’alberg, es pot fer un decret de ‘sobreaforament’ i habilitar sales per evitar que la gent dormi al carrer, com s’ha donat aquests darrers dies.

La situació de tantes persones dormint al carrer comporta riscos greus per a la salut física i mental de les persones, i «menysté les seves condicions de treballadors en un sector estratègic al nostre municipi com el de la fruita» al parer de la Crida.

Lleida, 28 de juny de 2017.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria

1 Comment