Sobre la proposta de projecte de la Paeria d’un pla sobre temporers de la campanya agrària 2016

20150831_181719

Arrel de les condicions de precarietat en les quals es veuen immersos els treballadors de la fruita que arriben a Lleida i que, de nou, es van fer paleses el passat mes d’agost, es van engegar una sèrie de reunions i trobades entre les entitats afectades, diferents organitzacions i grups municipals.

Per la seva banda, el Regidor de Polítiques per als Drets de les Persones, Xavier Rodamilans, es va comprometre a debatre sobre l’afer amb totes les entitats que treballen en el tema. Per això, es va convocar una reunió el proper 23 de setembre a la qual hi participaran els grups polítics i, per sorpresa nostra, només aquelles entitats i organitzacions que ha decidit la Paeria.

A la vegada, però, es pretén que una comissió informativa, on només hi participin grups polítics, acordi un pla amb anterioritat a la reunió convocada pel dia 23.

Arribats a aquest punt, quin sentit té reunir entitats per portar un pla on no hi han participat? Una escenificació buida més de la Paeria.

CGT, Papers i Drets per a Tothom, Som lo que Sembrem, CUP-Ponent i la Crida per Lleida-CUP fa setmanes que treballem en l’elaboració d’un projecte integral. Integral perquè el problema comença lluny dels camps de fruiters, allà on es decideix apostar per l’agricultura intensiva.

Per tant, no debatrem el projecte de l’Ajuntament si no és amb totes les entitats interessades. Per aquest motiu, fem públic el pla de la Paeria.

Esperem les vostres aportacions i la vostra participació en la reunió del dia 23, on hi aniran totes les entitats que vulguin.

No permetrem la pretensió de la Paeria de passar per cap sedàs.

Lleida, 4 de setembre de 2015

proposta de gestió èticament responsable DOC DE TREBALL

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria