temporers

El regidor Rodamilans menteix sobre l’atenció als temporers

La Crida per Lleida considera que el regidor Rodamilans va mentir sobre l’atenció als temporers a la darrera Comissió de Serveis a les Persones(14/06/17). A la nostra pregunta sobre l’ocupació de places de l’alberg privat Jericó, el regidor va assegurar que en data de la comissió hi havia 60 places ocupades (per temporers) sense tenir en compte la resta de persones sense llar. L’alberg Jericó està complet des de fa més d’una setmana, i no s’ha fet el decret d’ampliació de places. Unes trenta persones dormen al carrer davant de l’alberg per la manca de llits disponibles, constatat pels mateixos membres de la Crida per Lleida i confirmat per l’alberg Jericó.

Ens van comunicar que el projecte d’acollida a persones temporeres per part de la Paeria s’inicia el dia 23 de juny, quan aquest any l’arribada de temporers per l’alta demanada de mà d’obra al camp va començar al maig i el Centre Històric té una sobreocupació de pisos i persones dormint al carrer des de fa un mes.

La mateixa regidoria informa que les previsions d’arribada de persones treballadores a la campanya és molt alta. La Crida afirma que les previsions fetes per la Paeria a data d’avui ja són obsoletes amb la realitat palpable del carrer.
 

Malgrat tota la informació recollida, tenir les previsions fetes i la diagnosi realitzada per les taules de treball que es van crear l’any passat, la regidoria de Serveis a les Persones es nega a oferir un projecte que resolgui d’una vegada per totes la situació habitacional dels temporers.

La Crida, juntament amb altres organitzacions com CGT i Papers per Tothom, porta més de dos anys reclamant que es faci un alberg municipal per als temporers de la fruita i que la Paeria treballi conjuntament amb els sindicats agraris i altres ajuntaments per resoldre la qüestió de l’allotjament.

El regidor Rodamilans es nega sistemàticament a afrontar la realitat objectiva i palpable. Totes les entitats del tercer sector, els col·lectius d’immigrants i alguns sindicats han alertat en diferents ocasions la urgència de crear aquest alberg. Cal denunciar les ETTs i als empresaris agraris que no compleixen l’obligació d’oferir allotjament.

La Crida per Lleida exigeix que les persones temporeres siguin tractades com a tals i no com a usuaris sense llar.

Lleida, 16 de juny de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria