horta

La proposta de la Crida per Lleida per al Pla d’Usos de l’Horta

La Crida per Lleida – CUP ha presentat les seves esmenes al Pla d’Usos de l’Horta, basades en la creació d’un marc legal de protecció de l’espai agrari i del desenvolupament agrícola en clau de «sostenibilitat mediambiental, econòmica i social», en paraules de Gemma Casal, representant de la Crida a la Comissió. Segons la formació, aquest pla d’usos hauria de servir per «promocionar alternatives pel futur del sector i la salut mediambiental del municipi».

Casal sosté que una figura legal adequada pot protegir l’Horta de l’especulació urbanística i de la usurpació de sòl agrari per a grans infraestructures, a més d’evitar l’acaparament de la superfície agrícola en grans tenidors. Així, considera que l’Horta s’hauria de regir per un «òrgan autònom» participat per tots els sectors involucrats: des de l’administració fins als pagesos i pageses, passant per organitzacions veïnals.

La candidatura anticapitalista també considera «prioritària» la incorporació de les dones en els processos productius de l’Horta, amb el necessari suport financer i administratiu. En síntesi, la Crida plasma als pla d’usos de l’Horta el que ha plantejat en reiterades ocasions al llarg de la legislatura: una figura de protecció de l’Horta que impulsi l’agricultura, des de la producció fins a la comercialització i el seu consum, amb criteris de sostenibilitat econòmica, d’accés a la terra per qui la treballi i amb biaix de gènere.

La Crida ha valorat el pla d’usos presentat pel govern de la Paeria com «un document d’intencions polítiques, sense voluntat de ser un pla director ni una eina de gestió integral de l’Horta, amb cap compromís pressupostari». No obstant, ha emès el seu vot a favor del Pla d’Usos per la incorporació de les seves esmenes.

Lleida, 13 de novembre de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria