Proposta de cartipàs de la Crida per Lleida

Ahir la Crida per Lleida va aprovar per assemblea la proposta de cartipàs elaborada per la formació, que avui s’ha donat a conèixer en roda de premsa que ha tingut lloc a les 13h a la plaça Paeria (adjuntem imatge).

Adjuntem document complet de PROPOSTA DE CARTIPÀS i us ressenyem les principals propostes de la Crida per Lleida, a l’entorn de 4 grans eixos:

 1. Participació: Crear les eines perquè el ple de la Paeria pugi esdevenir obert i participatiu. Les propostes consisteixen en què el ple es dugui a terme fora de l’horari laboral (de tarda), que sigui retransmès mitjançant algun mitjà de comunicació públic i/o xarxes i permetre a entitats, col·lectius i persones el fet de poder participar-hi mitjançant la presentació de mocions, precs, preguntes (no sols a l’apartat d’altres intervencions) sense necessitat d’estar registrades a la Paeria i, a fi d’ampliar el temps d’intervenció, proposem la cessió de temps d’intervenció dels grups municipals que així ho considerem.
 2. Reducció de sous i càrrecs de confiança: Reduir de manera proporcional el 15% del salari dels regidors/es (inclòs l’alcalde), l’aportació als grups polítics i les dietes. També proposem la disminució de l’estructura gerencial de la Paeria i dels càrrecs de confiança que la integren, la reducció dels càrrecs de confiança del gabinet d’alcaldia i la supressió dels càrrecs eventuals encoberts, entre altres mesures.
 3. Control per part del ple: Fer que les atribucions en exclusiva d’alcaldia (Fundació Pública “Teatre de la Llotja”, la Secretaria General, els Serveis Jurídics d’assumptes contenciosos, l’Arxiu municipal, els serveis de concessions i contractació i el Consorci del Turó de la Seu Vella, entre d’altres) passin a control del Ple. També aposten perquè, en aquells òrgans de govern de societats, institucions i patronats en els quals es tingui dret a nomenar una única persona representant, aquesta sigui designada sempre pel Ple municipal i no per l’alcaldia.
 4. Regidories que proposa la Crida: Proposem 6 regidories (en lloc de les 7 que proposa l’equip de govern) que serien:

  Regidoria d’economia social i serveis municipals (orientada a l’impuls de l’economia social i cooperativa, incloent la lluita contra la pobresa i els serveis socials, així com especialment el control sobre tots els serveis públics municipals i les actuals concessions)

  Regidoria de les dones (específica per iniciar la política de gènere transversal sobre totes les polítiques municipals que mai s’ha desenvolupat a Paeria)

  Regidoria d’igualtat i reconeixement de la diversitat (comprèn drets civils, joventut, gent gran, discapacitat, LGTBI, cooperació, immigració i, com a novetat, civisme que es deslliga així de les polítiques de seguretat ciutadana)

  Regidoria de participació, organització municipal i transparència (inclou noves mesures com els Consells de Barri amb caràcter vinculant, l’obertura dels plens i tot el relacionat amb el procés constituent català que també s’ha d’impulsar amb polítiques municipals de participació)

  Regidoria d’habitatge, medi ambient i urbanisme social (cal una regidoria específica per protegir el dret d’habitatge, lluitar contra els desnonaments, etc., en aquest cas lligat a un urbanisme social i el respecte al medi ambient, ja que la proposta de govern no ho contempla així)

  Regidoria d’educació, Cultura i esports (inclou la lluita contra la segregació escolar, entre altres àmbits d’actuació).

 Lleida, 12 de maig de 2015.

Podeu veure la nostra proposta de cartipàs prement la següent imatge:

pdf

Si no disposeu de cap programa per llegir aquest tipus de fitxers podeu instaŀlar-ne algun dels molts que hi ha clicant a la imatge següent:

pdfreaders-logo

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria