Posicionament de la Crida per Lleida-CUP davant l’arxiu de les investigacions contra el Paer en Cap

Davant l’arxivament, per part de la fiscalia anticorrupció de les investigacions contra l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, en relació a les presumptes irregularitats que va denunciar la seva exmà dreta, Marta Camps, a finals del 2014, quan encara era tinent d’alcalde, el Grup Municipal de la Crida per Lleida-CUP vol manifestar:

Que la Crida per Lleida – CUP valora positivament que l’actuació del Paer en Cap hagi estat legal, a parer de la Fiscalia, però adverteix que restarà amatent en la seva tasca de fiscalització del govern i que exigirà no sols el compliment de la legalitat, sinó una nova forma de fer política basada en l’ètica, la transparència i la participació.

La Crida per Lleida considera que

L’ombra de dubte sobre les actuacions de determinats representants polítics és coherent amb la realitat que ens envolta arreu i és un tema sistèmic que requereix també una solució sistèmica basada, entre d’altres en la transparència total, la fi dels privilegis polítics, la desprofessionalització de la política i la fiscalització per part de la ciutadania i dels ens corresponents, de la tasca dels representants públics.

Per això, en el present cas celebrem el compliment de la llei però advertim que no en tenim prou. Que només quan aconseguim que l’ètica i l’interès general presideixin la política, podrem posar fi a un problema sistèmic que ens envolta, més enllà d’aquest arxivament, i que desacredita la tasca institucional. Lluitem per unes institucions transparents, participatives i ètiques que serveixin a l’interès col·lectiu.

Lleida, a 27 d’octubre de 2015

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria