La Crida denuncia l’incompliment de la moció sobre habitatges per a víctimes de la violència masclista

La Crida per Lleida – CUP avisa que el govern de la Paeria no compleix amb la contractació de dues treballadores socials als pisos per a dones que surten d’un context de violència masclista. Segons l’acord del ple de l’Ajuntament de Lleida, cada pis ha de comptar amb l’assistència d’una treballadora social: el projecte tècnic que ha fet la Paeria només disposa d’una professional per als dos habitatges.

«Després de mesos negociant sobre una moció aprovada i signada pel secretari de l’Ajuntament, el regidor Rodamilans segueix vulnerant els mínims per al suport de dones víctimes de violència masclista», ha denunciat la formació. A més, la Crida demana que «s’informi directament» al personal de Serveis Socials sobre l’existència d’aquesta xarxa habitacional – que la formació considera «insuficient», encara – i s’ofereixi formació en matèria d’atenció a les dones.

Més protecció a la infància en situació de vulnerabilitat

La Crida per Lleida també ha posat sobre la taula la «manca de protecció de la infància» en situació de desnonament o talls de subministrament. «Com que els nens depenen dels drets socials i econòmics dels pares, molts queden exclosos dels recursos habitacionals perquè la família no té cap ingrés», apunta la formació.

En aquest sentit, la formació reclama més pisos públics i que s’aturin les derivacions de famílies amb infants a l’alberg Jericó, un equipament privat i religiós que consideren «no apte per a serveis socials d’obligat compliment» i «zero professionalitzat».

Sense barems per determinar la percepció ajudes

El grup municipal també reclama a la Regidoria de Drets i Serveis a les Persones que «expliquin públicament» amb quins barems es facilita l’accés a la borsa d’habitatge. La Crida assegura «tenir constància» que a famílies sense cap ingrés se’ls denega el dret a l’habitatge en dependències municipals, i conclouen que «la desprotecció és absoluta».

Lleida, 21 de març de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria