Llotja

Només 4 dels 9 consellers del CNC voten a favor del nou projecte per les Torres de la Llotja

La Crida per Lleida – CUP ha votat a favor de desestimar el nou projecte constructiu de les torres de la Llotja al consell d’administració del CNC, S.A., juntament amb ERC – Avancem i CiU.

Segons expliquen, l’informe presentat al CNC «reconeix» que hi ha modificacions substancials sobre el projecte inicial. La Crida denuncia «el frau» de votar si es desestimava el projecte, en comptes de votar «clar i diàfan» sobre aprovar el nou pla arquitectònic: amb les abstencions de C’s i PP al consell del CNC no hagués tirat endavant.

No obstant, la formació anticapitalista considera que el projecte no té «legitimitat» ja que només quatre dels nou consellers hi han donat suport. En aquest sentit, el consell ha tombat demanar un dictamen al Col·legi d’Arquitectes per determinar si el nou pla és adequat i s’adapta al plec de condicions.

La Crida ha denunciat reiteradament l’existència d’un doble consell d’administració del CNC, pel qual les decisions importants es prendrien a Alcaldia: «L’actuació de l’equip de govern, instrumentalitzant el CNC, ha vetllat en tot moment per garantir els interessos d’empreses privades: en el seu dia CERBAT, quan van transferir el projecte immobiliari quan va esclatar la crisi econòmica, i després GESCAT-Catalunya Caixa I BBVA, defensant els seus drets i emetent informes des del propi CNC en contra de la reversió del solar».

Així, consideren que «només el BBVA» es beneficiarà de la construcció de les torres de la Llotja: «com a actual propietari del solar i promotor, va adquirir l’extinta Catalunya Caixa a un preu de saldo, prèvia injecció de més de 12.000 milions d’euros de diner públic». Diners d’un rescat bancari que, en aquest cas, van eixugar també els 50 milions hipotecats en la compra del solar annex.

Lleida, 10 de maig de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria