Manifest de la Crida per Lleida

Lleida pot ser la ciutat de les persones: socialment justa, igualitària i sostenible, la que avantposa la dignitat del 99% per davant dels interessos econòmics de l’1% i on redistribuïm la riquesa perquè pagui més qui més té.

La ciutat digna,
que diu prou als mercats i la banca. La que manté en mans públiques els serveis públics: educació, habitatge, transport, serveis socials, aigua i energia perquè són béns comuns, no mercaderies.

La ciutat desperta,
que vol una presa de decisions radicalment democràtica i participativa, amb una nova forma de participar en política: sense privilegis, amb codi ètic, limitació de mandats i sous.

La ciutat oberta,
amb una Paeria transparent i que parla amb la ciutat amb plens oberts, consultes populars i pressupostos participatius.

La ciutat justa,
la que garanteix la igualtat de les persones amb independència de la nostra renda, procedència, ètnia, gènere, orientació sexual, religió, llengua, edat i capacitats.

La ciutat solidària,
on s’universalitzen els drets i es comparteixen les responsabilitats a fi d’assolir un altre concepte del civisme: el del compromís actiu amb la societat i no el que s’aprèn a cop de multa.

La ciutat femenina,
on ser dona et permet mantenir una veu pròpia a la ciutat, la que aplica un biaix de gènere transversal a totes les polítiques de govern i més enllà.

La ciutat sostenible,
on l’urbanisme està al servei del dret a un habitatge digne, de la cohesió social als barris, del respecte a l’entorn i en diàleg amb l’Horta. La que no coneix desnonaments ni especulació.

La ciutat que es mou,
la que prioritza la mobilitat dels vianants, la bicicleta i el transport públic.

La ciutat coeducadora,
amb un compromís ferm amb el caràcter públic, laic i no segregador de l’educació com a eina de futur.

La ciutat viva,
la que impulsa noves polítiques en favor de la creació artística i cultural, les festes populars i la diversitat. La que estima el seu patrimoni i posa l’oci i l’esport al servei de l’equitat.

La ciutat que no oblida,
la que foragita la simbologia feixista que encara ens insulta dels carrers de la nostra ciutat i endega accions de memòria històrica. Mai més, enlloc, contra ningú.

La ciutat compromesa,
la que forma part de l’actual revolta democràtica dels catalans i les catalanes, la que defensarà la voluntat popular en el procés constituent de la república catalana.

Lleida, la ciutat de la “Canadiense” en vaga, la de la pagesia resistent, la que no ha baixat la cara davant imposicions, setges i derrotes, la que teixeix complicitats als barris, la que es rebel·la cada dia contra retallades, desnonaments i privatitzacions, la que ha tret les urnes.

La Lleida que desperta cada cop que sortim al carrer a defensar els nostres drets i que és a punt de saltar el mur de la Paeria, aquesta és la ciutat que pot ser. La que tant hem bastit de somnis, com deia el poeta Màrius Torres, i que ara s’apropa a cada passa.

Sortim a buscar-la: baixa al carrer i participa!

Crida per Lleida

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria