11 setembre

L’intendent de la Guàrdia Urbana manté davant la Crida que l’11-S no ha estat la manifestació més multitudinària de Lleida

L’intendent de la Guàrdia Urbana de Lleida, Josep Ramon Ibarz, ha comparegut avui davant la comissió de Polítiques de Gestió dels Recursos per explicar el recompte de participants a la manifestació «A punt» de l’11 de setembre, a petició del grup municipal de la Crida – CUP.

Ibarz ha explicat que el càlcul d’assistents el van fer tenint en compte els metres de la canalització ocupats – 40 metres d’amplada i 400 de llargada, segons la Guàrdia Urbana -, amb els quals van determinar que en un metre quadrat hi havia «una persona i mitja».

També van incorporar al recompte l’ús dels aparcaments habilitats per la manifestació i els 45 autobusos de fora de Lleida. La Crida critica que la metodologia de la Guàrdia Urbana no contemplés els veïns de Lleida que van optar per desplaçar-se a peu i la gent que va seguir la manifestació des de les passarel·les.

D’altra banda, l’intendent de la Guàrdia Urbana ha negat rotundament que cap membre del seu cos hagués fet càlculs amb l’ANC, tot i que l’organització de l’11-S assegura que es van reunir amb el destacament policial per determinar les xifres que es farien públiques. A més, Ibarz ha explicat que abans de fer-lo públic la Guàrdia Urbana sempre trasllada el recompte al govern municipal.

Així, sota els seus càlculs (25.000 – 30.000 persones), l’intendent manté que la manifestació de l’11-S no ha estat la més multitudinària a la ciutat, i assegura que la més gran ha estat en rebuig a l’assassinat de Miguel Ángel Blanco.

Després de la compareixença de l’intendent, el regidor de la Crida Francesc Gabarrell ha manifestat que «hi ha una clara intencionalitat política per part de l’ajuntament de desvirtuar la multitudinària manifestació de l’11-S». Gabarrell també ha recordat que el tinent d’alcalde de Participació Ciutadana, Joan Gómez, «va mentir» amb la xifra d’assistents, després que l’ANC difongués la seva.

Lleida, 28 de setembre del 2016.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria