La Junta electoral exclou una candidata de la Crida-CUP

En una resolució del 22 d’abril, la Junta Electoral de Zona de Lleida ha exclòs de la llista de la Crida – CUP a la ciutat de Lleida la candidata Noe Torres, ciutadana catalana d’origen argentina néta d’un andalús militant comunista, exiliat a l’Argentina durant la Guerra Civil Espanyola.

La resolució ha estat motivada pel fet que els residents sense nacionalitat d’algun estat de la UE no tenen dret ni a votar ni a ser elegits. La Crida – CUP ha denunciat aquest dèficit democràtic que exclou del procés electoral més d’un 10% de la ciutadania de Lleida.

La Crida exigeix que tots els estrangers residents a Catalunya puguin participar en les eleccions, cosa que impedeix avui en dia la Llei electoral que crea lleidatans de primera i de segona, atempta contra els drets humans i suposa una ‘aberració impròpia’ d’una societat avançada.

La formació aposta per la construcció d’una República Catalana integradora i oberta sense ciutadanes de primera i segona on tothom que viu i treballa pugui exercir un dret fonamental com el del vot.

Lleida, 27 d’abril de 2019.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria