La desmemòria històrica del patrimoni de l’Horta

La Crida per Lleida denuncia l’estat lamentable en què es troba el Molí de Cervià i en reivindica la seva recuperació arquitectònica com a patrimoni industrial de Lleida.

La Paeria té catalogat el Molí de Cervià com a element d’interès històric i té una protecció com a bé cultural d’interès social. A inicis del segle XVI aquest molí ja era part de la paeria per moldre el cereal de la Bladeria Municipal i van estar en funcionament fins entrada la dècada dels anys 30 del segle XX. El govern de la Paeria ha menystingut la importància de la memòria històrica d’aquest espai i la desídia més absoluta ha conduït al seu estat ruïnós. Desatenent les demandes de l’Associació de Veïns de Granyena, l’Ateneu Popular de Ponent i el Grup d’Estudis Horta Riu que reclamen la seva recuperació i dotar-lo com un espai d’interpretació de l’Horta.

L’Horta ha identificat Lleida i l’ha fet caminar durant segles, no podem entendre la identitat i la configuració del municipi sense valorar el patrimoni i la funció de l’Horta, de l’aigua i el patrimoni construït que explica la seva transformació.

Des de la Crida per Lleida es proposa incorporar aquest patrimoni industrial com a antena del Museu de l’Aigua. Recuperar el Molí de Cervià i el seu entorn i unificar-lo amb l’espai de la Mitjana, assequible per a tothom. Dignificar el patrimoni de l’Horta, i centralitzar aquesta com a espai productiu i sustentador de la producció, la història i la transformació de Lleida tal i com ha estat any rere any, segle rere segle!

Lleida, 16 de maig de 2015

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria