La Crida vota José Luis Castro com alcalde de Lleida

La Crida per Lleida ha votat aquest dissabte José Luis Castro com a alcalde de la ciutat. La candidatura, que ja va anunciar que no investiria ni Àngel Ros ni Antoni Postius, ha optat per una acció simbòlica i donar els seus dos vots a una de les centenars de persones desnonades de la ciutat. D’aquesta manera, la Crida per Lleida dóna el tret de sortida a la nova legislatura amb una denuncia explícita a la manca de protecció al dret a l’habitatge i amb la visibilització de la feina feta per la PAH al llarg dels últims anys.

El José Luis Castro és pare separat i s’encarrega del seu fill cada 2 setmanes. Es va quedar sense habitatge el 2013, va demanar un pis social, però com que a dia d’avui encara no li han donat cap lloc on viure, va decidir traslladar-se a un pis propietat d’UNNIM al barri de la Mariola.

Des del primer dia, el José Luis Castro s’ha adreçat al banc (ara BBVA) per demanar-los un lloguer social, que sempre li han negat. Ha trobat feines temporals, tant dins com fora de la ciutat. Amb el veïnat, la relació és perfecta, fins i tot té un escrit firmat per ell dient que el volen com a veí. Fa 2 anys que intenta negociar la seva situació, ja ha passat per un judici, així com diversos avisos de desnonament que s’han aturat gràcies a la feina de la PAH. El José Luis s’ha reunit diverses vegades durant els últims dos anys amb els assistents socials de la Paeria, sense que encara no s’hagi resolt el seu lloguer social.

Amb l’acció d’aquest dissabte, la Crida per Lleida vol denunciar la manca de protecció al dret a l’habitatge i l’abandonament de barris com la Mariola. També vol mostrar el seu suport explícit a entitats com la PAH, les quals demostren que, mitjançant l’organització popular i la força col·lectiva, es pot transformar la realitat.

Lleida, 13 de juny de 2015

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria