La Crida vol saber «per què» la Paeria no ha facilitat l’informe de la comissió d’experts sobre el nomenclàtor dels carrers

La Crida per Lleida – CUP vol saber on és l’informe de la comissió d’experts per la revisió del nomenclàtor dels carrers de Lleida. La setmana passada va transcendir als mitjans de comunicació que l’equip de govern ja disposa d’aquestes conclusions.

Segons les informacions esmentades, la comissió d’experts ha recomanat al govern de Lleida fixar un criteri polític per marcar les línies sobre la retirada dels noms i tenir en compte la legislació de Memòria Històrica. La Crida veu en aquesta la legislació un aval per la substitució dels noms franquistes i que només falta «voluntat política» per part del govern socialista.

Al ple del 29 de gener passat, Convergència i Unió va presentar una moció que instava la creació d’aquest grup d’experts, aprovada amb 20 vots a favor. La Crida assegura que «s’ha superat el termini establert» per la moció per disposar del dictamen – sis mesos a partir de la constitució del grup d’experts en història contemporània -.

Així, la formació preguntarà a l’equip de govern durant el proper ple la data que consta en l’informe dels historiadors i el motiu pel qual no s’ha facilitat als representants dels grups municipals. També demanarà la data de la propera reunió de la comissió especial de denominació de carrers en la que s’haurà de tractar aquest estudi.

Lleida, 26 de setembre del 2016.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria

1 Comment