La Crida ret homenatge a les víctimes del bombardeig feixista al Liceu Escolar

La Crida per Lleida-CUP durà a terme el dilluns 2 de novembre un homenatge en record a les víctimes que va causar el bombardeig feixista a Lleida, en el dia que es compleixen 78 anys de l’atac.

El 2 de novembre de 1937, l’aviació feixista italiana descarregava sobre la capital del Segrià milers de quilos de bombes que van causar més de 200 morts a la ciutat. D’aquests, prop de seixanta van ser al Liceu Escolar, escola situada a l’Avinguda de Blondel i símbol de la renovació pedagògica a Lleida. La majoria de morts van ser alumnes del centre menors de 15 anys.

Més enllà del protocolari acte institucional de la Paeria, la Crida per Lleida vol dotar de contingut antifeixista aquesta commemoració. Per això, convoca la ciutadania a participar a l’acte per tal de mostrar el seu homenatge a les víctimes del Liceu Escolar i, per extensió, a totes les víctimes del feixisme d’arreu del món.

Així mateix, el grup municipal denuncia -un cop més- la vergonyosa presència al nomenclàtor de la ciutat de noms de persones vinculades al cop d’estat del juliol de 1936 i a la dictadura de Franco. Tots ells són còmplices de l’assassinat d’innocents que es va produir a Lleida, i no mereixen cap reconeixement per part de la ciutat.

L’acte de la Crida consistirà en una ofrena floral a les víctimes del feixisme i parlaments per commemorar l’efemèride. Serà a les 18.30 hores, al monument del Liceu Escolar (AV. Blondel, davant de l’IEI).

Lleida, 1 de novembre de 2015

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria