La Crida reivindica la política no professional que impedeix assistir a tots els debats a la seva alcaldable

Entenem i respectem el desig dels mitjans de comunicació de voler el cap més visible de les diferents candidatures per als seus debats, entrevistes i diferents informacions de campanya. Tanmateix, davant de la impossibilitat de que la nostra candidata assisteixi a determinats actes i debats de campanya, donada la seva condició de dona treballadora, des de la Crida-CUP volem fer les següents consideracions.

  • Que la nostra candidatura ha destacat al llarg de les diferents conteses electorals de les que ha participat per fer especial incidència en que es tracta d’un projecte col·lectiu, no d’un projecte personal.
  • Que la nostra candidatura ha destacat també tots aquests anys per fer denúncia constant de la professionalització de la política, valoritzant l’empoderament popular i la no perpetuació en càrrecs com una pràctica d’higiene política.
  • Que volem preservar la possibilitat de totes les nostres candidates de conciliar la vida laboral, política i familiar, suplint les necessitats amb el suport mutu per tal que tothom pugui assumir les seves obligacions.
  • Demanem se’ns respecti el nostre dret a difondre les nostres idees polítiques així com la nostra forma d’entendre la política, permetent-nos participar dels debats de forma col·lectiva, que és tal i com nosaltres entenem la política.
  • Entenem que si no canviem les formes de fer política la continuaran fent sempre els mateixos.

Tradicionalment, la política havia estat sempre reservada per als rics i poderosos. L’accés a la política per part dels treballadors, i més tard de les treballadores, va ser una fita assolida després d’anys de lluites i mobilitzacions. Mesures com rebre un sou al llarg del mandat havien de donar-nos la possibilitat de participar del dia a dia polític, sense condicionants de tipus econòmic o laboral.

Però la realitat, tossuda ella, ens demostra que encara avui som lluny d’haver aconseguit una igualtat efectiva en aquest aspecte. Mentre que la percepció d’una retribució econòmica per la feina feta a la institució ha derivat molt sovint en pràctiques abusives, culminant en sous i dietes dificilment justificables i ha convertit la política en un objectiu laboral per sobre de la seva funció social i de servei. Una realitat que es mostra encara més assimètrica en el cas de les dones.

Crida per Lleida-CUP

10 de maig de 2019

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria