La Crida reclama accions més contundents per a la recuperació del Molí de Cervià i el patrimoni industrial de l’Horta

La Crida s’uneix a les reivindicacions de l’Associació de Veïns de Granyena sobre la escassesa i el retard de l’ajut per a la recuperació del Molí de Cervià. Aquestes reivindicacions arrencaren fa molt en veient l’estat deplorable del Molí. El govern de la Paeria ha menystingut la importància de la memòria històrica d’aquest espai, i la inacció ha conduït al seu estat ruïnós. L’Ajuntament ha desatès les demandes de l’Associació de Veïns de Granyena, l’Ateneu Popular de Ponent i el Grup d’Estudis Horta Riu que reclamen la seva recuperació i dotar-lo com un espai d’interpretació de l’Horta.

La Crida-CUP va realitzar el passat mes de maig en una caminada popular per reivindicar la recuperació patrimonial del Molí. El grup polític reivindica la necessitat que la ciutadania i les seves associacions s’impliquin i participin en la planificació, disseny, funcions i usos del patrimoni. Cal una aposta ferma en tots els sentits per a la recuperació del Patrimoni històric en desús, abandó o en estat de ruïnes, entenent-ho com una costosa inversió econòmica però necessària, en tant que el patrimoni és font de coneixement imprescindible que cal integrar al paisatge urbà de la ciutat.

La Crida-CUP incorporava en el seu programa polític de 2015 la necessitat d’actuació al Molí de Cervià, tant des d’un punt de vista mediambiental com urbanístic i cultural. Es reclamava adequar el bé patrimonial i unificar-lo amb l’espai de la Mitjana, assequible per a tothom. Aquesta proposta forma part d’un dels grans objectius de la Crida-CUP; la dignificació del patrimoni de l’Horta. En matèria cultural, la Crida proposava incorporar-lo com a antena del Museu de l’Aigua, el museu del territori, que es defineix per mostrar la relació de la ciutat amb l’aigua des del punt de vista del seus usos, el paisatge, la cultura, la història, la indústria i la tecnologia. Alhora, el molí de Cervià és una de les edificacions lleidatanes que la Crida ha inclòs al “Pla de recuperació del patrimoni, abandonat o infrautilitzat”.

Lleida, 11 de desembre de 2015

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria