La Crida-CUP posa en qüestió el pla d’atenció per a persones temporeres 2016

L’arribada de temporers de la campanya de la fruita dolça s’ha fet esperar enguany, però arribat el mes d’agost les explotacions agrícoles estan plena activitat i els camps plens de persones treballant. Paral·lelament també hi ha un gran nombre de persones dormint altre cop als carrers i places. La Crida-CUP reclama de nou la creació d’un alberg que aculli les persones que durant la campanya de la fruita arriben a Lleida per ocupar-se en l’agricultura.

La formació de l’esquerra rupturista sol·licita a l’equip de govern de la Paeria que compleixi els acords del Pla d’Atenció a les Persones Temporeres i en garanteixi el seu allotjament. La formació explica que hi ha un elevat nombre de persones en diferents punts de la ciutat (Centre Històric, Camps Elisis, cases abandonades de l’Horta amb petits campaments de persones treballadores, etc) que malviuen sense sostre i amb dificultats d’accés a serveis socials. L’alberg Jericó, entitat privada on l’Ajuntament delega la responsabilitat d’acollir aquestes persones, va rebre fa uns dies l’acord d’alcaldia d’ampliació de places les quals, excepte quatre, ja estan totes cobertes. Per tant, tal i com ja va anunciar la Crida, no hi ha espai per a acollir el nombre d’arribats a la ciutat ni previsió d’on seran derivades. L’Ajuntament pretén ocupar les places reservades a emergència social de l’alberg Jericó, amb llits per a temporers. La Crida denuncia que el municipi es quedi sense les 12 places per a emergències que garanteix la Paeria durant el mes d’agost per una manca de previsió i de voluntat de donar resposta a la campanya de la fruita.

La Crida reclama una campanya de la fruita amb responsabilitat social, tal i com ja va plantejar en el ple del mes de maig on demanava un segell de certificació de fruita collida amb garanties socials i laborals; i recorda que bona part dels beneficis van a empreses de treball temporal i de l’agroindústria establertes a la ciutat de Lleida.

Lleida, 02 d’agost de 2016

NdP Temporers agost 2016

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria