mercat del pla

La Crida proposa el retorn del Mercat del Pla a mercat públic i espai de cultura gastronòmica

La Crida per Lleida-Cup ha proposat a l’Ajuntament de Lleida que es recuperin els usos originals del Mercat del Pla com a mercat urbà, un pol de trobada que combini riquesa cultural, oci i creació.

La iniciativa arrenca de les reiterades reclamacions del barri per suplir les mancances de comerç alimentari, i com a resposta als fracassos de les iniciatives del govern municipal per a l’ús de l’immoble. La formació entén que la ciutat està davant d’una nova oportunitat per dur a terme una reflexió pausada i serena sobre el centre històric, i sobre la veritable importància i significat de l’edifici del Mercat com a part integrant de l’entorn patrimonial, natural i històric més important de Lleida. Un mercat impulsat des de la iniciativa pública perquè esdevingui espai de relació, d’integració, d’apropament i d’intercanvi.

Proposa que, amb noves parades, es doni cobertura a la combinació de cultura gastronòmica de l’horta de Lleida, en simbiosi amb parades de productes de botigues que ja són al barri i que conformen nous referents gastronòmics.

Demana que el Mercat del Pla s’assimili als nous mercats urbans que inclouen zona de petita restauració, allunyat de concepcions elitistes o franquiciades, amb espais reservats on s’hi puguin dur a terme activitats a l’entorn de la cultura gastronòmica com a valor de cohesió.

D’altra banda, per als baixos de l’edifici, la Crida-Cup proposa la recuperació de la sala d’exposicions, en conjunció amb l’entorn: Centre d’Art La Panera i Espai Cavallers. Un espai multifuncional i polivalent, gestionat per les diferents entitats i associacions del barri, i per a la gent del barri.

Lleida, 5 de juny de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria