La Crida proposa declarar la cigonya blanca bé patrimonial

La Crida per Lleida – CUP presentarà a la Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat una proposta de resolució per declarar la cigonya blanca com a bé patrimonial de caràcter ambiental local. Des de la formació es defensa que la cigonya és un patrimoni comú de totes les lleidatanes i els lleidatans i que per això cal protegir-lo amb aquesta declaració.

Segons el regidor de la Crida, Pau Juvillà, aquesta declaració permetria que “no es pogués realitzar cap actuació que pogués perjudicar els seus nius” i, alhora, obligaria a l’Ajuntament a “cercar solucions que tinguin en compte el respecte de les cigonyes i el benestar de les persones a parts iguals”.  A més a més, la proposta inclou demanar la col·laboració del Departament competent de la Generalitat per a realitzar conjuntament una campanya de sensibilització i educació ambiental al voltant de les cigonyes al terme de Lleida.

La formació recorda que la cigonya blanca és una espècie protegida per diverses normatives europees i que la llei 2/2008 de 15 d’abril, de protecció dels animals de Catalunya, reconeix la protecció de les espècies migratòries. En aquest cas, a Lleida s’hi troba un assentament de cigonyes tot l’any, però la població augmenta considerablement durant els mesos d’hivern.

 

Lleida, 15 de maig de 2018.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria