La Crida presenta una moció de suport al Museu Diocesà de Lleida per litigi de les obres provinents del Monestir de Sixena

La Crida per Lleida-CUP presentarà al proper ple del dia 26 de febrer de 2016 una moció de suport al Museu de Lleida: Diocesà i Comarcal, en relació a la sentència del jutjat de primera instància número 1 d’Osca, que declara nul·la la compravenda d’un total de 97 objectes provinents del monestir entre les monges de Sixena i la Generalitat de Catalunya, els anys 1983 i 1994.

L’execució de la sentència, que és probable que es dugui a terme durant les properes setmanes, suposaria el retorn a l’Aragó de les 97 peces propietat de la Generalitat, entre elles 44 obres dipositades al Museu de Lleida.

Materialment, i amb el precedent del segrest judicial del bressol de Sixena, això pot voler dir que en qualsevol moment la policia judicial o la guàrdia civil poden aparèixer a les portes del Museu de Lleida per emportar-se aquestes 44 peces.

Aquest fet suposaria incomplir la legalitat vigent, que marca la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del Patrimoni Cultural Català, que atorga la competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya en aquesta matèria i, per tant, la direcció del Museu de Lleida està obligada a complir la Llei i no acatar una ordre judicial que la vulnera. Ras i curt: ha d’impedir la sortida de les obres propietat de la Generalitat de Catalunya.

Davant aquesta situació, el grup municipal considera essencial que la direcció del Museu de Lleida compti amb el suport unànime de les institucions lleidatanes representades al Consorci, entre elles l’Ajuntament de Lleida, i així ho fa extensiu al Ple de la Corporació, per tal que la Paeria manifesti el seu suport total al Museu de Lleida: Diocesà i Comarcal si, donat el cas, es veu obligar a no acatar la sentència per tal de complir la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del Patrimoni Cultural Català.

 

Lleida, 19 de febrer de 2016

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria