La Crida porta al Síndic la vulneració de drets de les persones en situació de pobresa energètica

La Crida per Lleida – CUP ha denunciat avui al Síndic de Greuges de Catalunya la vulneració de drets que pateixen “un seguit de persones de Lleida” per culpa de l’assetjament telefònic de l’empresa Corporación Legal de Endesa. Les persones afectades, que pateixen una vulnerabilitat econòmica i que disposen d’un certificat d’afectades de pobresa energètica emès pels serveis socials de la Paeria, reben trucades i missatges via telefònica per part de persones que, segons diuen a la trucada, són advocats de l’empresa mencionada, en què se’ls requereix el pagament immediat d’un deute o se’ls amenaça en dur-les a judici.

Des de la Crida fan palès que aquesta situació “no és una excepció”. Per això, el 30 de gener d’aquest any van presentar una reclamació i van aportar propostes a l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) i a la Regidoria d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de Lleida, perquè la formació creu que aquestes reclamacions guarden relació amb les irregularitats en els contractes de subministrament energètic que han detectat als pisos que atorga la Mesa d’emergències Socials de l’Habitatge. Segons la formació, la majoria de persones que es veuen en aquesta situació tenen contractada una potència elèctrica superior a la necessària, o uns cànons massa elevats per la tipologia d’habitatges que se’ls cedeixen, i asseguren que “aquests contractes els gestiona directament l’EMU i no les persones afectades”.

La resposta de l’EMU, però, va ser negativa, dient que “això no passa, aporteu casos concrets i els estudiarem”. A més, també negaven el cobrament pel canvi de potència contractada, malgrat que les empreses de subministrament elèctric ho especifiquen a la seva pàgina web.

Davant de tots aquests fets, la Crida ha reclamat al Síndic que actuï en dos sentits: que intervingui en la demanda a l’EMU per “evitar que les persones afectades continuïn augmentant deute amb les companyies energètiques” i, per altra banda, que intervingui també davant les actuacions d’assetjament per part de Corporación Legal de Endesa i de les administracions pertinents “per tal que les persones afectades tinguin empara en la Llei 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica”.

Lleida, 31 de maig de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria