La Crida per Lleida rebutja el consorci sanitari

La Crida per Lleida rebutja el consorci sanitari

Expressa el seu suport explícit al posicionament que la Marea Blanca proposa a totes les candidatures per oposar-se al consorci i reforçar l’ICS

A les portes del CAP de Rambla Ferran, la Crida per Lleida ha fet públiques les seves propostes en matèria de sanitat. La candidatura proposa que la Paeria se sumi al front comú impulsat per usuaris i treballadors, a través de la Marea Blanca, per aturar el projecte de consorci sanitari. Denuncia que el consorci és una eina ideològica de CiU per eludir el control democràtic sobre la gestió de la sanitat i encamina un canvi de model sanitari més permeable a les empreses privades que no garanteix millores en la qualitat assistencial que rebrem els usuaris.

En aquest sentit, la Crida per Lleida expressa el seu suport explícit al posicionament que la Marea per Lleida proposa a totes les candidatures. Acorda assumir-lo i, a més de posicionar-se en contra del consorci, prendre el compromís en la construcció d’un sistema sanitari 100% públic que reforci l’Institut Català de la Salut enlloc de fragmentar-lo. Més enllà, la candidatura aposta per una sanitat de propietat i provisió totalment públiques, amb universalitat i qualitat sense discriminacions i sense exclusions.

La Crida també proposa suplir amb recursos municipals aquelles necessitats que les retallades han deixat descobertes, remunicipalitzar el servei d’assistència sociosanitària domiciliària i els serveis funeraris, potenciar la participació ciutadana en la definició de la política sanitària, garantir l’atenció sanitària específica per a les dones, coordinar una xarxa d’acompanyament per garantir l’accés a l’assistència sanitària de les persones immigrades excloses, entre altres mesures que recull en el seu programa polític.

Lleida, 17 de maig de 2015

Crida per Lleida

www.cridaperlleida.cat

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria