La Crida per Lleida presenta un programa per canviar-ho tot

20150409_181756

La Crida per Lleida ha presentat avui el seu programa polític sota el títol de “a força d’idees”. Un programa que defineix com a participatiu, dinàmic transformador.

Participatiu ja que sorgeix d’un procés, iniciat a finals de novembre del 2014, on 7 comissions i una cinquantena de persones integrades en aquestes han donat forma al text, que s’ha debatut en assemblea i ha passat per un període d’esmenes.

Dinàmic ja que el programa no és un punt final sinó que és un document viu a desenvolupar al llarg d’aquests propers anys a través de la discussió, l’acció política i les experiències de present i futur que encarem.

I transformador perquè és l’eina de la Crida per canviar el model de ciutat i fer-la més justa i lliure. El document s’estructura en sis eixos corresponents a economia i justícia social, igualtat en la diversitat, participació ciutadana i democràcia directa, medi ambient i urbanisme, educació i cultura i reconeixement de les sobiranies.

Entre les mesures presentades avui destaca la remunicipalització dels serveis públics, la visió transversal de les polítiques d’igualtat, gènere i medi ambient en totes les accions de l’Ajuntament, la incorporació de les consultes populars com a mecanisme de presa de decisions i la elaboració d’una proposta de pressupostos participatius, la lluita contra la segregació escolar o l’aposta per la gestió pública i participativa de tots els espais culturals.

La Crida aposta per l’assoliment de totes les sobiranies des de l’alimentaria, fins a l’energètica passant òbviament per la nacional on Lleida ha d’esdevenir la primera baula en el procés constituent d’una república catalana, un procés que ha de ser de baix cap dalt lligat, indestriablement a l’emancipació social.

Lleida, 9 d’abril de 2015

Podeu consultar la versió sintètica del programa a:

i la versió completa a:

També podeu descarregar-vos el programa en versió pdf des dels enllaços següents:

Versió sintètica:

pdf

Versió completa:

pdf

Si no disposeu de cap programa per llegir aquest tipus de fitxers podeu instaŀlar-ne algun dels molts que hi ha clicant a la imatge següent:

pdfreaders-logo

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria

1 Comment