La Crida per Lleida presenta la seva llista per a les eleccions municipals del 2015

La Crida per Lleida ha presentat aquest diumenge al matí la llista amb la que concorrerà a les eleccions municipals del proper mes de maig. En total, són 33 persones, 18 dones i 15 homes, d’edats compreses entre els 19 i els 63 anys.

Aquesta candidatura aglutina algunes de les persones que provenen de l’esquerra social, independentista i transformadora i que porten anys treballant des del carrer per fer possible un nou model de ciutat. Són dones i homes, alguns dels quals provenen de l’activisme i la lluita política i de carrer. Totes elles han pres el compromís de lluitar per una ciutat digna, desperta, oberta, dinàmica, sostenible, justa, solidària, feminista i antifeixista.

© Oriol Clavera

Són les següents:

1. Pau Juvillà Ballester, 41 anys, veí del barri Noguerola, tècnic en medi ambient, vinculat a les lluites estudiantils i al sindicalisme llibertari, fou jutjat per insubmís a la PSS, és afiliat a la CGT on ha estat delegat sindical, participa de l’Assemblea en Defensa dels Serveis Públics i és membre de la CUP.

2. Francesc Gabarrell Guiu, 46 anys, veí de Pardinyes conservador de museu, vinculat a la defensa del patrimoni i les arts plàstiques, co-edita una revista cultural a Lleida, participa de la Marea Groga en defensa de l’escola pública, on ha presidit una AMPA i és membre de l’ANC.

3. Teresa Ibars Chimeno, 53 anys, veïna del barri Camp d’Esports, arxivera a l’administració local, activista política i cultural, fou portaveu de la Plataforma en defensa del Museu Morera, participa a la Marea Lila en defensa dels drets de les dones i és membre de la CUP.

4. Rubèn Cobo Ariño, 39 anys, veí de Pardinyes, professor interí de secundària, militant de l’esquerra independentista, vinculat a les lluites estudiantils amb el Bloc Revolucionari, fou insubmís a la PSS, participa de les mobilitzacions de l’ANC i és membre de la CUP.

5. Noèlia Jiménez Carrasco, 35 anys, veïna del barri Universitat, maquetadora d’edicions i publicacions universitàries, activista social i feminista, participa a la PAH, a la Marea Lila en defensa dels drets de les dones i a l’Assemblea en Defensa dels Serveis Públics.

6. Susana Ariño Roso, 36 anys, veïna de la Mariola, professora interina de secundària, participa de diverses lluites socials i és membre de Procés Constituent.

7. Ares Masip Ibáñez, 19 anys, veïna de Pardinyes, estudia Educació Social i fa fotografia, militant de l’esquerra independentista i feminista, participa al Casal Popular de Joves de Lleida, a la Marea Lila i a La Sirollada, és membre d’Arran.

8. Maria Huguet Recasens, 62 anys, veïna del barri Camp d’Esports, professora d’institut a l’ensenyament públic, membre del Centre Excursionista de Lleida, militant antifranquista, feminista i independentista, formà part del històric Front Nacional de Catalunya i de l´Associació Catalana de la Dona, actualment participa de les mobilitzacions de l’ANC i és membre del Grup de Dones de Lleida i participa a la Marea Lila.

9. Pau Plana Parés, 39 anys, veí del barri de l’Escorxador, tècnic de festes i cultura popular, és músic i participa en diferents entitats de reflexió i acció al voltant de la Cultura Popular i Tradicional.

10. Jose Antonio Clemente Heredia, 57 anys, veí de Pardinyes, treballador de supermercat i professor de taekwondo, sindicalista de CCOO i membre de comitè d’empresa, participa a la PAH i a altres lluites socials de la ciutat.

11. Gemma Casal Fité, 42 anys, veïna del Clot de les Granotes, antropòloga, treballa com investigadora a la universitat, activista llibertària i feminista, és afiliada a la CGT, participa a l’Assemblea en Defensa dels Serveis Públics i a la Marea Lila en defensa dels drets de les dones, actualment és membre del Grup de Dones de Lleida.

12. Esther Sancho Cepero, 40 anys, veïna del barri Noguerola, advocada, militant independentista i activista pels drets humans, ha participat en les lluites estudiantils amb Alternativa Estel, participa en la Marea Groga en defensa de l’escola pública, en la Marea Lila pels drets de les dones i en la Comissió de defensa dels drets humans del Col·legi de l’Advocacia de Lleida, és membre de la CUP i del Grup de Dones de Lleida.

13. Carles Porta Garcia, 51 anys, veí del Centre Històric, il·lustrador i ànima de l’ANIMAC, vinculat a la defensa de la cultura i les arts, participa en diversos espais culturals.

14. Rosa Pach Culleré, 29 anys, veïna de l’Horta de Lleida, cuinera i cooperativista, treballa en un projecte de restauració col·lectiu, ha format part de la cooperativa Lo Fato i del moviment pel decreixement.

15. Javier López Carpi, 43 anys, veí de Pardinyes, educador social i cambrer, activista llibertari, fou insubmís al servei militar i ha participat en diferents col·lectius i ateneus de caire llibertari, participa a l’Assemblea en Defensa dels Serveis Públics i és militant de la CGT.

16. Dolors Gené Vilaplana, 55 anys, veïna de Pardinyes, infermera en centre de salut mental, ha estat implicada en l’Associació de Familiars de Malalts Mentals de Ponent, participa a les mobilitzacions de Marea Blanca i de l’ANC, de la que és membre.

17. Axel Albendea Martínez, 20 anys, veí de Pardinyes, estudia geografia i ordenació del territori, militant de l’esquerra independentista i del moviment estudiantil, participa activament en el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans. També és cap de l’Agrupament Escolta “Lo Manaix”.

18. Nati Gonzàlez Élez, 63 anys, veïna del barri Zona Alta, tècnica superior a l’administració local, sindicalista de la CGT, on és delegada sindical, participa de les mobilitzacions de l’ANC.

19. Sisco Garcia Burguete, 48 anys, veí de Pardinyes, professor d’institut a l’ensenyament públic, soci i activista en diferents ONGs i moviments socials, participa de la Marea Groga en defensa de l’escola pública i és activista pel programari lliure.

20. Montserrat Trepat Ribé, 54 anys, veïna del barri Ciutat Jardí, professora d’institut a l’ensenyament públic, vinculada a la cultura i les arts, participa de les mobilitzacions de l’ANC.

21. Rubén Gavilà Esquerdo, 30 anys, veí de Cappont, treballador social al tercer sector i terapeuta Gestalt, militant de l’esquerra independentista, ha participat de les lluites estudiantils i juvenils amb el SEPC i l’Assemblea de Joves, participa de l’Assemblea d’Indignats/des de Cappont, està afiliat a la CGT, és membre de la CUP i forma part de la lluita activa per l’alliberament LGTB.

22. Mariona Lladonosa Latorre, 30 anys, veïna de Cappont, politòloga treballa com a investigadora en sociologia a la universitat, militant independentista i activista cultural, forma part del Ball de Bastons del Pla de l’Aigua i és membre de la CUP.

23. Eva Lega Vidal, 38 anys, veïna del Centre Històric – eix comercial, treballadora autònoma en el camp de la gestió cultural, militant de l’esquerra independentista i feminista, participa de les mobilitzacions de la Marea Lila en defensa dels drets de les dones, és afiliada a la CGT i membre de la CUP.

24. Ferran Dalmau Vilella, 37 anys, veí del barri de l’Escorxador, professor en l’ensenyament secundari públic, militant de l’esquerra independentista i vinculat a l’edició literària alternativa, ha participat en les lluites estudiantils amb Alternativa Estel, a les mobilitzacions de la Marea Groga en defensa de l’escola pública, és afiliat a USTEC, membre de la CUP i de l’Observatori Ciutadà Municipal de Lleida.

25. Enric Blasi Aldosa, 40 anys, veí del barri Zona Alta, actor i membre d’una companyia de teatre, participa activament a la Marea Groga en defensa de l’escola pública, on és membre d’AMPA i en accions vinculades al teatre com a eina de transformació social.

26. David Colell Orrit, 43 anys, veí de Cappont, professor de secundària, ecologista i delegat sindical, és soci i activista d’organitzacions que defensen la natura i els animals, com el FAPAS, Equanimal i WWF, ha estat vicepresident d’Ipcena i promotor del Parc Agrari de Sucs, autor de diverses publicacions sobre medi ambient, afiliat a ASPEPC-SPS i no ha estat mai vinculat a cap partit polític.

27. Anna Ariño Garrié, 64 anys, veïna de Cappont, infermera jubilada, militant antifranquista, política, sindical, feminista, independentista i veïnal, tanca la llista de Crida per Lleida per la seva llarga trajectòria a la nostra ciutat. En la vessant política, primer com a lluitadora en la clandestinitat per restablir la democràcia i les llibertats fou membre activa del PSUC, on va ser la responsable de Dones del PSUC, més tard s’integra a ICV i actualment segueix participant, sense adscripció política a partits, de forma activa en els moviments socials, especialment a la Marea Blanca. Com a sindicalista, ha treballat tots aquests anys compaginant diverses responsabilitats a CCOO, on fou la primera Secretària General del sindicat de Sanitat a Lleida i on actualment duu la Secretaria de la Dona. Històrica feminista, fou membre fundadora del Grup de Dones de Lleida i participa a la Marea Lila en defensa dels drets de les dones. Sempre vinculada a l’independentisme i la cultura popular, així com a les lluites veïnals, és membre del Col·lectiu cultural de Cappont, d’Òmnium Cultural i de l’ANC.

28. Amàlia Ametlló Folguera, 34 anys, veïna de l’Horta de Lleida, gestora cultural, militant de l’esquerra independentista, ha presidit el casal independentista d’agitació cultural l’Ocell Negre i actualment participa en l’assemblea del nou ateneu cooperatiu La Baula, vinculada a l’AAVV de la Partida Marimunt, forma part dels Bastoners del Pla de l’Aigua i és membre de la CUP.

29. Teresa Puigfel Farrús, 62 anys, veïna del barri Zona Alta, funcionària de l’administració local, militant antifranquista i sindicalista, fou membre del PSUC i actualment és afiliada a la CGT.

30. Josep Maria Jansà Salvi, 59 anys, veí de l’Horta de Lleida, combina treballs de músic, radiòleg, instal·lador i manobre, ecologista i activista social, és soci de la Cooperativa Integral Catalana, fou membre del 15M, participa de l’Assemblea dels Serveis Públics de Lleida i és membre d’Ecoxarxa.

31. Pau Llop Naya, 28 anys, veí de Cappont, dissenyador gràfic i professor associat a la universitat, activista cultural i polític, ha estat membre del casal independentista d’agitació cultural l’Ocell Negre, forma part dels Bastoners del Pla de l’Aigua i ha col·laborat en diverses accions de difusió i participació envers la cultura popular, forma part del col·lectiu Natros Sols.

32. Eva Carreras Salvadó, 37 anys, veïna del barri de l’Escorxador, enginyera agrònoma, militant de l’esquerra independentista, participa de les mobilitzacions de la Marea Groga en defensa de l’escola pública, on és membre d’AMPA, i de la Marea Lila pels drets de les dones, és membre de la CUP.

33. Alícia Oto Aibal, 31 anys, veïna del barri de l’Escorxador, cambrera i cooperativista, treballa en un projecte de restauració col·lectiu, ha format part de la cooperativa Lo Fato i del moviment pel decreixement, participa del nou ateneu cooperatiu La Baula.

 

La Crida recorda que aquest és un projecte col·lectiu, que vol defugir dels personalismes i les jerarquies. Per tant, parafrassejant Ovidi Montlló, la candidatura considera que aquestes persones són només “unes entre tantes” i que el projecte, en realitat, està format per la suma de tots els esforços que a dia d’avui treballen per fer possible aquesta candidatura.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria