La Crida per Lleida demana un protocol contra les agressions masclistes per les festes

La Crida per Lleida – CUP ha demanat avui a la Paeria, que per les festes de tardor que es duran a terme a finals del proper mes de setembre, l’Ajuntament de Lleida implanti un protocol contra les agressions masclistes que es faci extensiu a altres esdeveniments festius. La formació considera que cal considerar les violències masclistes i heteronormatives des d’una perspectiva multidimensional, fugint dels models que individualitzen els fets ja que aquestes són l’expressió d’una desigualtat simbòlica i estructural, a la que cal contraposar una resposta comunitària i decidida.

Es per això que la Crida demana la confecció  d’un protocol d’actuació per prevenir, detectar i abordar les violències masclistes en aquestes festes que defineixi clarament qui ha d’intervenir,  com  es podem prevenir les agressions heteropatriarcals i mesures concretes de com actuar quan es produeix una agressió masclista.

La formació considera que aquest protocol ha de definir, entre d’altres, les diferents manifestacions d’aquestes agressions com poden ser l’exhibició de símbols sexistes ofensius, o d’imatges ofensives i/o vexatòries de les dones i de les persones homosexuals i trans, la presència a les festes de músiques que inciten a la violència masclistes i a delictes d’odi per qüestions de gènere, homofòbia i transfòbia, formes no benvingudes de contacte físic, tocaments no desitjats que incomodin, violentin o no agradin a la persona o grup que els pateix o comentaris ofensius i/o degradants en relació a la identitat de gènere i/o l’opció afectiva- sexual. Així mateix la Crida exigeix que aquest protocol vagui acompanyat d’una potent campanya de difusió.

En aquest sentit la formació vol fer un reconeixement a la Sirollada que, des dels seus inicis, ha fet campanyes a favor d’unes relacions lliures, respectuoses i igualitàries i contra les agressions sexistes, racistes i LGTBIfòbiques a les festes majors, la darrera sota el lema “Per unes festes lliures de sexisme, racisme i LGTBIfòbia”. on va convidar a totes les entitats i col·lectius que participaven de les Festes de Maig a sumar-se a la campanya i va demanar a l’Ajuntament de Lleida que treballés en aquest sentit.

 

Lleida, 22 d’agost de 2016

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria