La Crida per Lleida demana reducció de càrrecs de confiança i sous

La Crida per Lleida planteja la reducció de càrrecs de confiança de la Paeria i la rebaixa de sous, dietes i retribucions a fi d’acabar amb l’estructura gerencial de l’Ajuntament i rebaixar costos de l’erari públic.

Pel que fa a la primera mesura, el grup polític aposta per reduir el número de càrrecs de confiança, que pot tenir un màxim legal de 27, per deixar-lo en 22.  D’aquesta manera, el Gabinet d’Alcaldia passaria de 5 a 3 eventuals atès que, a més d’aquests, ja compta amb personal funcionari i laboral que hi treballa.  Així mateix, la Crida creu que és necessari eliminar els 2 gerents, anomenats al cartipàs “coordinadors tècnics”, sense que en el document s’hi especifiqui cap tasca concreta assignada a aquests càrrecs, més enllà de la de dirigir l’execució de les polítiques municipals, una tasca per la qual ja hi ha nomenat altre personal.

La segona mesura aposta per una rebaixa d’un 15% proporcional a tots els sous, dietes i retribucions, incloses les assignacions als grups municipals. Aquesta proposta afectaria tant a l’Alcalde i regidors com a les persones alliberades dels grups, càrrecs de confiança del Gabinet d’Alcaldia i directius d’equipaments. També s’aplicaria a l’assignació que reben els grups.

El Ple té competència per fixar aquestes dues reduccions en el cartipàs i, per tant, la Crida les plantejarà en seu plenària, ja que cap dels restants sis grups no les comparteix en la seva integritat.

Amb aquestes mesures,  la formació vol acabar amb els privilegis de la classe política, reivindicar la participació en política amb més vocació de servei i fomentar la limitació de mandats perquè no ens trobem amb autèntiques carreres professionals de polítics que, escollits a les urnes o a dit pels seus, acabin vivint d’ella en lloc d’entendre-la com una eina de participació al servei de la ciutat.

20 de juny de 2015

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria