La Crida per Lleida demana l’abolició de sancions per les treballadores sexuals a la ciutat

La Crida per Lleida demana la derogació de l’article 14.4 de l’ordenança de civisme, que estableix sancions per a les dones que exerceixen el treball sexual al carrer. La candidatura municipalista ha fet aquesta demanda coincidint amb el Dia Internacional del Treball Sexual, que se celebra aquest dimarts dia 2 de juny.

La Crida per Lleida considera que aquestes mesures punitives només serveixen per criminalitzar les dones que exerceixen la prostitució i que en cap cas suposen una solució ni van a l’arrel d’un problema tan complex. A més, considera que aquest assetjament administratiu no fa més que incrementar la situació de marginalitat i estigmatització d’un col·lectiu ja de per sí desproveït de drets i deixa en la impunitat les xarxes de proxenetisme que en molts casos exploten les dones.

Per tal de fer front real a aquesta problemàtica, la Crida per Lleida considera necessari  activar i dotar pressupostàriament el Pla Integral d’Intervenció sobre el Treball Sexual. Així mateix, aposta per posar en marxa la comissió de seguiment, obrint-la a la participació d’entitats i, sobretot, per escoltar la veu de les prostitutes perquè donin a conèixer la seva realitat.

2 de juny de 2015

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria