La Crida per Lleida – CUP reclama un centre de dia a cada barri

Les persones més grans de la candidatura han sortit avui al carrer per a reivindicar un centre de dia a cada barri, i ho han fet al mercat de Cappont per recordar a Félix Larrosa que el seu govern municipal va incomplir la promesa d’obrir-hi un centre de dia al pis superior a l’emplaçament del supermercat.

La gent gran té un paper destacat a la llista de la Crida-CUP (als números 4, 11 i 27, lloc d’honor) i participen per igual d’assemblees i accions de carrer, a més d’aportar 10 propostes imprescindibles en polítiques de gent gran:

  1. Pla comunitari intergeneracional: de forma participativa amb entitats per la promoció dels drets de la gent gran en tots els àmbits municipals i amb perspectiva de gènere.
  2. Millora de l’atenció a la dependència: reclamar un traspàs de competències als municipis, ampliar les places geriàtriques públiques que necessita Lleida.
  3. Un centre de dia per a gent gran en cada barri.
  4. Municipalitzar el SAD (serveu d’assistència domiciliària): servei actualment privatitzat, feminitzat i precaritzat, urgeix remunicipalitzar-lo, només amb professionals amb salaris, jornada i condicions dignes obtindrem la millor atenció.
  5. Evitar situacions d’abandonament: substituir les col·laboracions econòmiques per serveis directes, com acompanyants, infermers i practicants.
  6. Finestreta única de tràmits per la gent gran: d’àmbit municipal, nacional i estatal. I formar personal administratiu i sanitari per garantir l’accés a la informació i tràmits a persones amb diversitat funcional.
  7. Més participació de la gent gran en la gestió pública: dels espais públics, l’urbanisme, l’economia, l’educació, la salut, la cultura i la formació, el lleure i, en definitiva, de la ciutat. Emprendre accions de reconeixement de l’experiència, com ara el guiatge en camins escolars segurs.
  8. Recuperar els nostres carrers com a lloc de trobada: de gent gran, joves i infància i gràcies a una programació cultural al carrer, suport tècnic a través d’educadors i educadores a tots els barris, així com facilitar els tràmits d’utilització d’espais públics.
  9. Garantir l’accés a l’esport a la gent gran: cal l’accés de tots els barris als equipaments esportius i culturals, ubicant equipaments desmuntables en els barris que encara no estiguin equipats.
  10. Suport a la marea pensionista i a l’activisme polític i social de la gent gran. Promoure l’associacionisme i les cooperatives de persones grans.
cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria