La Crida per Lleida-CUP denuncia l’ús de recursos públics per Fundacions privades

La Crida per Lleida-CUP denuncia l’entramat de fundacions privades que conviuen i utilitzen espais públics dins d’una opacitat absoluta.

Arran de la documentació presentada per l’auditoria Faura-Casas amb motiu del Ple de l’Ajuntament del proper 25 de setembre de 2015, s’ha detectat una sèrie d’irregularitats en els informes de control financer que l’esmentada auditora ha dut a terme en diferents Fundacions privades i públiques i ens dependents de l’Ajuntament de Lleida a data 31 de desembre de 2014. Cap de les auditories facilitades tenen un aprovat en la seva gestió ni solvència econòmica. Els auditors qualifiquen de aspectes rellevants amb efectes negatius la gestió econòmica i l’estat de comptes de 4 entitats.

Les Fundacions Privades del Paisatge Urbà i Lleida XXI, Fundació Pública Teatre de la Llotja, Agropecuaria Mercolleida SA, Centre de Negocis i Convencions SA, són fundacions privades amb patronats integrats només per càrrecs públics, els gerents dels quals són en alguns casos funcionaris de l’Ajuntament, que utilitzen espais i serveis públics. L’auditor constata que l’Ajuntament regala uns diners a una empresa privada, que aquesta no comptabilitza, i que haurien d’elaborar un document que ho justifiqués. La resposta de la Fundació, tal i com consta en l’informe és “que no han tingut temps”.

La Crida denuncia que aquest entramat opac de fundacions privades utilitza espais i diners públics sense cost definit i anuncia que exigirà explicacions urgents a l’equip de govern en el proper ple i anuncia noves accions en cas que es detectin il·legalitats.

Lleida, 23 de setembre de 2015

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria