La Crida mostra el seu suport al Museu de Lleida i a la Llei del Patrimoni Cultural Català pel litigi de Sixena

Després de la presentació ahir, per part de diferents entitats culturals de la ciutat, del Manifest en defensa de la unitat de les col·leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya i el Museu de Lleida, el Grup municipal de la Crida per Lleida-CUP vol fer públic:

  1. Suport absolut a les entitats redactores del Manifest i la seva adhesió al text presentat.
  2. Màxim respecte a la sol·licitud de protagonisme i encapçalament expressat per totes i cadascuna de les entitats signats del Manifest en aquesta defensa, i que fotografies com les que avui surten publicades a la premsa de l’acte de presentació ahir al Museu de Lleida creiem que vulnera.
  3. El rebuig total a la sentència del jutjat de primera instància número 1 d’Osca, que interpreta de manera parcial i errònia els fets que varen dur a la compra de les obres provinents del Monestir de Sixena per part del MNAC i la Generalitat de Catalunya.
  4. La defensa de la legalitat vigent en l’aplicació de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del Patrimoni Cultural Català, que atorga la competència exclusiva de la Generalitat de Catalunya en aquesta matèria

La Crida per Lleida-CUP entén que aquesta situació, amb l’espasa de Dàmocles que suposa la data del 25 de juliol com el dia en què s’ha d’executar la sentència, requereix fermesa i voluntat de desobediència per part de la Conselleria de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Fermesa a l’hora de defensar, més enllà de recursos ordinaris, la legitimitat i empara jurídica que els hi atorga la Llei catalana de patrimoni i no permetre la seva vulneració per part d’un tribunal ordinari. I voluntat de no acatar una sentència que implica el no compliment del marc legal establert per les lleis catalanes, a la vegada que posa en risc unes obres pagades amb diner públic de tots els catalans i catalanes, i que formen part del Catàleg del Patrimoni Cultural Català.

La Crida per Lleida-CUP, a través de la seva diputada territorial, Mireia Boya, es compromet a impulsar el necessari consens parlamentari que demana la societat civil lleidatana, i a posar sobre la taula la necessitat que el conseller, Santi Vila, no sigui l’encarregat de trepitjar una línia vermella que la Generalitat mai ha volgut traspassar, i que creiem és un mínim irrenunciable en aquest litigi i en altres de similars.

 

Lleida, 9 de juny de 2016

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria