La Crida insta la Paeria a donar suport als ajuntaments investigats per l’Audiència Nacional

La Crida per Lleida-CUP presentarà una moció en el proper ple municipal perquè l’Ajuntament de Lleida mostri el seu rebuig als requeriments enviats per ordre de l’Audiència Nacional espanyola a gairebé tres-cents ajuntaments catalans per haver aprovat una moció de suport a la Declaració del Parlament de Catalunya del passat 9 de novembre. Aquesta Resolució marca l’inici del procés de ruptura amb l’Estat espanyol i enceta el procés d’independència, recollint així la voluntat popular democràticament expressada en les eleccions del 27 de setembre de 2015.

Així mateix, la formació demana que la Paeria mostri el seu suport a les persones que, a causa d’aquests requeriments, puguin ser encausades o citades a declarar per part de l’Audiència Nacional, fent valer el dret fonamental a la llibertat d’expressió.

Cal recordar que el Magistrat Ismael Moreno, –cèlebre pel cas dels “titiriteros”- no només manté oberts tres procediments contra els Ajuntaments de Vic, Girona i Deltebre sobre les mocions de suport al 9N, sinó que, a més, és el responsable d’una ordre genèrica als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat per tal que es dirigeixin als Ajuntaments del país que han aprovat mocions de suport perquè li aportin tota mena d’informació. En aquest sentit , la Crida considera totalment indigna aquesta persecució contra els ajuntaments catalans, la qual respon a una clara intenció d’atemorir els seus regidors i regidores. A més, subratlla que aquests suports a la Declaració del 9N són una manifestació política plenament legítima sorgida de la voluntat sobirana del món local, que ha de poder expressar-se amb absoluta llibertat.

Per últim, el grup municipal vol extreure el compromís de la Paeria amb el dret a l’autodeterminació ja que aquest és un exercici eminentment cívic i democràtic que ha de ser reclamat i defensat des de totes les institucions que emanen de la voluntat popular i, molt particularment, des dels ajuntaments, entesos com a l’administració més propera a la ciutadania.

Lleida, 24 d’abril de 2016

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria