La Crida insta la Paeria a contribuir en la protecció dels drets de refugiats i immigrants

La Crida per Lleida-CUP presentarà una moció, en el proper ple, en favor de la lliure circulació de les persones i per la protecció dels drets fonamentals davant l’actual política de fronteres.

 

Entre d’altres peticions, el grup municipal demana que la Paeria se sumi a les accions de sensibilització i denúncia contra la vulneració dels drets humans a què són sotmeses les persones immigrants i refugiades, tant en les zones de conflicte com a causa de la política de fronteres de la UE.

La Crida-CUP denuncia que l’arribada de persones que fugen de la guerra de Síria i Iraq a les portes d’Europa ha posat en evidència els resultats de la política europea de fronteres. El pressupost europeu a les polítiques migratòries es dedica fonamentalment al control fronterer, la persecució, detenció i deportació de persones i s’ha augmentat la dotació per als cossos policials, les batudes, els centres d’internament i les tanques, i no per a polítiques de cooperació entre Estats ni d’integració.

Així mateix, el grup municipal creu fonamental que des de la institució és doni suport al tancament dels centres d’internament d’estrangers (CIES), ja que suposen la privació de llibertat de persones que no han comés cap delicte, així com a posar fre a les deportacions i expulsions d’aquestes persones.

Pel que fa a l’àmbit estrictament municipal, la formació demana a la Paeria que faciliti l’empadronament de totes les persones que declarin viure al municipi de Lleida i, conseqüentment, garantir-ne l’accés als serveis bàsics.

 

Lleida, a 17 de setembre de 2015

 

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria