La Crida inicia el camí cap a la municipalització dels serveis públics

Avui la Crida per Lleida ha presentat el seu full de ruta per la municipalització dels serveis públics amb l’objectiu d’iniciar un procés a mig-llarg termini per reobrir-ne el debat, aturar la privatització dels que encara queden en mans públiques i començar a revertir, poc a poc, els privatitzats. Un procés que la formació pretén realitzar amb el debat constant i el diàleg amb els treballadors i treballadores de les empreses privatitzades.

Per dur a terme aquest full de ruta, la Crida vol recopilar tota la informació referent als serveis públics (també aquella, com els informes econòmics, que la Paeria es va negar a lliurar en les audiències públiques).

D’altra banda, la formació ha presentat avui una moció per demanar la constitució d’una comissió d’estudi dels serveis públics externalitzats, per tal de revisar-ne la situació econòmica i laboral, així com el compliment de les condicions establertes en el Plec i en els contractes dels diferents serveis en règim de concessió. Una comissió que s’hauria de constituir abans de finals del 2015 i finalitzar amb un informe públic sobre els àmbits definits anteriorment no més enllà de l’agost del 2016.

El full de ruta de la Crida preveu, un cop es disposi de l’informe amb la situació dels serveis privatitzats, utilitzar els mecanismes de pressió popular, política i judicial per iniciar la municipalització d’aquests serveis.

Lleida, 22 de juliol de 2015

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria