La Crida impulsarà l’agermanament entre Lleida i Xàtiva

La Crida per Lleida-CUP han presentat avui una moció pel proper ple del dia 1 de juliol on es demana que l’ajuntament de Lleida iniciï els tràmits corresponents per tal de promoure l’agermanament entre Xàtiva i Lleida a nivell institucional. La mateixa moció es va presentar el divendres dia 10 a l’Ajuntament de Xàtiva per part de l’Ateneu Popular de Xàtiva.

La moció demana, a més a més, que l’ajuntament de Lleida promogui les activitats culturals adients per tal d’explicar al conjunt de la ciutadania de la ciutat els motius històrics i culturals en que es sustenta aquesta iniciativa i que es promogui tot tipus d’activitats d’intercanvi cultural, econòmic i social amb el teixit associatiu i cultural de la ciutat de Xàtiva.

Xàtiva, situada a la comarca de La Costera, fou arrasada el 19 de juny del 1707 per les tropes borbòniques de Felip V que posteriorment farien el mateix a Lleida l’octubre del mateix any. La formació considera ambdues ciutats comparteixen un passat tràgic i un llarg seguit de represàlies, pel fet d’haver-se mantingut ciutats i viles fidels a les nostres llibertats nacionals i que cal recuperar de la memòria històrica, per reivindicar que som un poble viu i conscient de la seva història.

La Crida per Lleida ha previst una sèrie d’actes previs al ple per tal de donar a conèixer aquesta proposta que sota el titol “Teixim Paisos Catalans” es duran a terme aquest mes de juny i que finalitzaran el 30 a les 20:30 amb un concert al Cafè del Teatre de l’Escorxador on actuarà el cantaor de Xàtiva, Pep Gimeno “Botifarra”.

Lleida, 13 de juny de 2016

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria