La Crida farà un minut de silenci per rebutjar l’acord de la Unió Europea amb Turquia

Dilluns la Junta de Portaveus va rebutjar  la proposta de la Crida-CUP perquè en el proper ple del dia 1 d’abril de 2016 es realitzés un minut de silenci com a mostra de rebuig a l’acord de la Unió Europea amb Turquia. Malgrat tot la formació considera que cal que cal denunciar aquest acord, es per això que ha convocat un minut de silenci previ al ple a les 9:00 a Plaça Paeria.

La Crida considera que les mesures adoptades en l’acord són un despropòsit, una mostra més del paper vergonyós que tenen els estats i les institucions europees des de l’inici d’aquesta crisi. La formació entén que l’acord vulnera l’obligació de compliment de la Convenció de Ginebra i l’article 19.1 de la Carta de Drets Fonamentals de la UE, segons el qual es prohibeixen explícitament les expulsions col•lectives.

La Crida per Lleida-CUP es manifesta en contra de la deportació de les víctimes de la guerra a Turquia, un país que està en guerra contra Síria i que ha mostrat la seva voluntat genocida contra el poble kurd i en contra la conversió dels camps de refugiats en  camps de detenció tal i com preveu l’acord.

La formació defensa que cal acabar amb el tràfic d’éssers humans i amb les morts a la Mediterrània, garantint vies segures i legals: visats humanitaris, possibilitat de sol•licitar l’asil en ambaixades i consolats europeus en els països d’origen i trànsit, etc.

Es per tot que la Crida convocarà aquest minut de silenci convençut de la necessitat de denunciar, des del municipalisme,  aquest acord que desposseeix a les persones de l’empara de la Carta dels Drets Humans, independentment del costat de la frontera on es situen.

Lleida, 30 de març de 2016

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria