La Crida fa propostes al Reglament de Participació Ciutadana

La Crida per Lleida – CUP ha presentat avui una bateria de vint propostes a l’esborrany del Reglament de Participació remès per part de la Regidoria de Participació Ciutadana amb la voluntat que esdevingui una eina “oberta i plural”.

La formació vol incrementar, amb aquestes propostes, els àmbits de participació, obrint-la, segons destaquen, “a tots els agents de la ciutat, amb processos oberts i amb voluntat inclusiva”. Critiquen que el model de la Paeria es basa en unes mesures centrades, només, a escoltar, i proposen que el reglament serveixi per decidir alguns aspectes col·lectivament. També proposa acotar aspectes que consideren que queden sense concreció, com per exemple, el procés de decisió de les propostes a prendre en consideració dels processos participatius, apostant la Crida per “definir metodologies concretes i transparents”.

La Crida destaca d’entre les seves vint propostes la de crear “de manera obligatòria” comissions de seguiment específiques als mecanismes de participació, “i no de manera opcional com es proposa des de la Paeria” i també per establir “plans de comunicació associats a aquests processos”.

Així mateix la Crida considera que aquest Reglament ha de ser una primera eina a treballar dins del Pla de Participació, però no l’única. En aquest sentit, demana un “compromís ferm” de la Paeria per desenvolupar el Pla de Participació a fi de crear els “mecanismes adients per afavorir la participació ciutadana, que ha de tenir incidència directa en la vida política i social i, al mateix temps, ha d’esdevenir eina de control democràtic i de vincle ciutadà”.

Lleida, 23 de maig de 2018.

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria