La Crida, ERC i Comú demanen una consulta popular per decidir sobre el futur de les Basses

Els grups municipals de la Crida-CUP, ERC i Comú de Lleida defensaran una moció en el proper ple municipal per tal que es sotmeti a votació el model de gestió de les Basses, en cas que es reactivi la proposta d’ubicar-hi un Parc dels Barrufets o qualsevol altra iniciativa que impliqui la privatització de l’espai.

Segons ha declarat el regidor de la Crida per Lleida-CUP, Pau Juvillà, “Volem que la Paeria faci un exercici de radicalitat democràtica i que posi les urnes perquè siguin els lleidatans i lleidatanes els qui decideixin sobre el futur de les Basses”.

La consulta plantejada per les tres forces de la Paeria hauria d’incloure dues opcions perquè la ciutadania expressi si vol un model públic o privat per les Basses. A més, la consulta aniria acompanyada d’una campanya institucional informativa prèvia i que en fomenti la participació.

Aquesta proposta segueix en la mateixa línia dels dos processos participatius endegats al 2006, 2008 i 2013 sobre el futur de les Basses i en els quals va quedar palès que s’apostava per mantenir el Parc com a espai públic i de lleure familiar.

Per la seva banda, la Crida-CUP recorda que continuaran treballant perquè el Parc de les Basses sigui totalment d’ús públic i que impulsaran una campanya en contra de qualsevol projecte de remodelació que hi contempli usos privats.

Lleida, 26 d’octubre de 2015

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria