lleida secreta

La Crida demana un nou projecte museogràfic de «Lleida Secreta»

La Crida per Lleida – CUP vol crear crear un Pla de Desenvolupament de tots els actius patrimonials que formen part de la «Lleida Secreta» i d’aquells que no, i de les possibles noves incorporacions. La formació ha registrat una proposta de resolució, dirigida a la regidoria de Promoció de la Ciutat, en la que denuncia que «són espais d’un gran potencial però no reben l’atenció corresponent ni suficients recursos humans».

La Crida proposa ampliar el nombre de professionals i els dies d’obertura de la ruta, elaborar un «acurat» projecte museogràfic per a cada un dels espais i lligar «Lleida Secreta» amb les restes exteriors. A més, exigeix a la Paeria que entengui la gestió patrimonial «de forma integral» i no segmentada entre administracions – Turisme i les regidories d’urbanisme i cultura –, com passa actualment.

La «Lleida Secreta» és una ruta dissenyada per Turisme de Lleida que, des de fa una desena d’anys, permet conèixer diferents espais com les Adoberies (les més antigues de l’Estat Espanyol), la Domus romana de l’Auditori, les restes de la muralla medieval andalusina dels segles IX i X i les restes de la muralla feudal dels segles XII i XIV. Cal sumar-hi la visita a l’Arxiu Arqueològic ubicat a la Bordeta.

Aquest 2016 s’hi han sumat algunes botigues de l’Eix Comercial que conserven elements de diferents cronologies. Inicialment també hi havia els soterranis de la Paeria, avui en mal estat, i les restes de Sant Joan, però ja no en formen part (o almenys no es fa publicitat conjunta amb la resta de la ruta).

Lleida, 3 de febrer de 2017

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria