La Crida demana novament la creació d’un alberg per a persones treballadores de la campanya de la fruita

Avui, la regidoria de Polítiques per als drets de les persones ha mostrat als representants municipals el funcionament del projecte d’acollida per a les persones de la campanya de la fruita. La Crida per Lleida i ha assistit, i ha tornat a valorar positivament la feina realitzada per els tècnics del pla d’inclusió, responsables de dur a terme aquest projecte, però la formació política continua denunciant la manca de voluntat del regidor Rodamilans per a la creació d’un alberg per a persones temporeres.

La Crida lamenta que el projecte plantejat pel regidor Rodamilans només acull a les persones temporeres en qualitat de demandants de feina 3 dies, renovables fins a 14, i no a les persones treballadores de la campanya de la fruita que no tenen sostre, ja sigui perquè el contractant no els hi facilita o perquè el salari percebut no permet el lloguer d’una habitació. En la campanya de la fruita, tenir un salari no equival en alguns casos a tenir contracte o tenir sostre. Per tant, hi ha treballadors que es troben en situació de sense llar.

La formació considera que la lògica d’un pla d’allotjament per a les persones treballadores de la campanya de la fruita és acollir, precisament, les persones treballadores. La realitat supera els plans de l’ajuntament, i malgrat no admetre sobre projecte l’acollida de persones que estan treballant, els serveis socials i els entitats del tercer sector continuen acollint les persones que treballen i no disposen de sostre i recursos. La Crida-CUP creu que seria més honest crear un projecte integral d’allotjament per a la campanya de la fruita, tal i com s’havia acordat en les reunions del projecte.

La campanya de la fruita a Lleida acaba de començar, i tot just estan finalitzant altres campanyes agràries com la de Huelva, d’on provenen un bon nombre dels treballadors que arriben a Lleida. Així doncs, el nombre de persones als carrers de Lleida és menor que altres anys en aquest moment. Però sí es donen problemes de sobreocupació de pisos en algunes zones, sobretot el Centre Històric.

La regidoria de Polítiques per als drets de les persones continua fent èmfasi en què no són treballadors de Lleida sinó dels pobles. La Crida per Lleida recorda que aquestes persones es troben a Lleida, per tant són responsabilitats de serveis socials de la Paeria, i en la majoria dels casos són contractats per empreses de treball temporal de la pròpia ciutat.

La Crida per Lleida continuarà demanant la creació d’un alberg, i estarà amatent a l’atenció i el respecte dels drets de les persones temporeres a la ciutat.

Lleida, 08 de juliol de 2016

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria