La Crida demana l’absolució dels tres joves de Lleida jutjats avui

La Crida-CUP ha manifestat la seva solidaritat amb els tres joves jutjats avui per obstrucció de la justícia i amenaces, arran d’una protesta davant els jutjats l’any 2012. Els encausats s’enfronten a una petició de pena de sis anys i mig per a dos d’ells i tres i mig pel tercer, i a una suma de més de 20.000 euros de multa.

Els tres joves van ésser denunciats quan estaven duent a terme una campanya de suport als presos socials en defensa dels seus drets i per la implementació del Manual per la investigació i documentació de la tortura (altrament conegut com a Protocol d’Istanbul). En aquest sentit, cal recordar que l’aplicació d’aquest manual és una de les principals recomanacions de l’Informe del Mecanisme Català de Prevenció de la Tortura, emès pel Síndic de Greuges.

La Crida vol expressar el seu suport als tres joves i en demana l’absolució ja que entén que cal circumscriure la seva acció en el marc d’una campanya de solidaritat envers la lluita per protegir les persones de la tortura i els maltractaments. Així mateix, la formació torna a interpel·lar la Paeria, com ja va fer en el darrer ple municipal, perquè insti les administracions competents a què donin les màximes garanties en la prevenció dels maltractaments arreu, també en els centres penitenciaris, i s’implanti el Protocol d’Istambul.

Lleida, 26 d’abril de 2016

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria