La Crida demana explicacions sobre l’organització del Solidàrium 2015

La Crida-CUP vol que l’equip de govern de la Paeria doni explicacions, en el proper ple, sobre el perquè s’ha exclòs la Coordinadora d’ONG de Lleida en la presa de decisió sobre el canvi d’ubicació de la conferència inaugural de l’edició del Solidàrium d’aquest any.

La conferència que donava el tret de sortida al Solidàrium sempre s’havia dut a terme al Cafè del Teatre de l’Escorxador amb l’objectiu de mantenir el caràcter obert, de proximitat amb la ciutadania i evitant així la “institucionalització” de la Fira. Fins l’edició d’aquest any, les entitats coorganitzadores havien participat per igual en la presa de decisions, fet que es traduïa en una bona convivència entre els diferents col·lectius. Aquest any, però, es va decidir, unilateralment, i sense comptar amb l’opinió de les entitats socials, traslladar l’acte a la UdL.

La Crida creu que no s’ha respectat l’espai de coordinació horitzontal que sempre havia regit en l’organització de la Fira i que tants bons resultats havia obtingut. Aquest fet ha provocat que el Solidàrium perdés la participació de la Coordinadora d’ONG i altres moviments socials, l’actiu més valuós que tenia, per manca de transparència, informació i dret a participació.

Així mateix, el grup municipal demana que es detalli quantes entitats solidàries han participat en el Solidàrium 2015 i quantes han deixat de formar-ne part, en comparació amb l’edició de l’any 2014.

Per últim, i en un altre ordre de coses, la Crida-CUP vol que l’equip de govern clarifiqui de quina partida pressupostària surten els 8000 euros que el Comité d’Emergències i Acció Humanitària va destinar al fons del compte solidari d’ACNUR per a la població refugiada de Domiz (Kurdistan).  També demana saber quin és el pressupost actual d’aquest Comité i quin era el seu estat de comptes al juny del 2015.

Lleida, 25 d’octubre de 2015

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria