La Crida demana el canvi de nom de la plaça de la Constitució per El Clot de les Granotes

La Crida defensarà en la propera reunió de la Comissió de Carrers de la Paeria una proposta perquè es substitueixi la nomenclatura de la Plaça de la Constitució per la de Clot de les Granotes, nom amb el qual és conegut popularment aquest espai de la ciutat.

El veïnat de Lleida va batejar la plaça com el Clot de les Granotes durant els anys de desús de l’espai en què els terrenys es convertiren en un clot habitat per aquests animals. Amb la inauguració de la plaça, l’any 1990, va ser nomenada Plaça de la Constitució i des d’aleshores han estat múltiples les manifestacions populars en favor del canvi de nomenclatura per la de Clot de les Granotes, ja que és així com la gent de la ciutat l’anomena.

La construcció de l’actual plaça va arribar després de diversos mesos de mobilitzacions al carrer per part del veïnat en defensa de l’espai públic i de zones verdes, i contra els interessos privats d’una empresa a la qual la Paeria li havia atorgat la cessió dels terrenys per la construcció d’habitatges i un pàrquing. El conflicte finalitzà amb el triomf de la lluita veïnal i la construcció de la plaça tal com avui la coneixem.

 Lleida, 2 de desembre de 2015

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria