La Crida demana a la Paeria que insti l’Estat espanyol a suprimir l’exempció de l’IBI a l’església

La Crida-CUP defensarà una moció, en el proper ple municipal, per tal que l’Ajuntament de Lleida demani al govern de l’Estat que faci les modificacions legislatives necessàries perquè l’església catòlica i altres confessions paguin l’impost de l’IBI del seu patrimoni.

El grup municipal apunta que aquestes exempcions, en el cas de l’església catòlica, suposen per la ciutat de Lleida la pèrdua d’un total de 512.180€ en ingressos a l’Ajuntament que, en cas de ser recaptats per l’ens municipal, es podrien destinar a serveis públics.

La Crida creu que la Paeria ha de fer un pas endavant en la denúncia d’aquests acords d’exempció impositiva, a fi d’acabar amb els privilegis de determinats col·lectius, perquè tothom ha de contribuir a l’erari públic en la mesura de la seva renda i del valor del seu patrimoni.

Així mateix, considera que l’Ajuntament ha d’esdevenir peça activa en la construcció d’una nova legislació que elimini els privilegis i assoleixi la igualtat entre persones. A més, afirma que aquests privilegis no són justificables en una societat que vol esdevenir justa i igualitària.

Lleida, 3 de novembre de 2015

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria