La Crida-CUP vota contra la privatització i l’assistencialisme del servei d’acolliment residencial d’urgència

La Crida-CUP s’ha posicionat en contra la contractació que l’Ajuntament ha fet a l’alberg Jericó, una entitat religiosa i assistencialista privada, per al servei d’acolliment residencial d’urgència a les persones sense llar. Una decisió que ha passat per la comissió de serveis de les persones, on la formació ha denunciat que sense publicitat ni transparència, s’ha atorgat aquest servei amb una quantia de més de 770.000€ en tres anys. El plec administratiu del contracte, que té forma aparent de procediment obert, en realitat és una adjudicació directa que nega la possibilitat d’alternativa.

La Crida-CUP aposta per uns serveis socials de gestió pública i atenció integral a les persones, i entén que aquest és un intent de neteja d’imatge de la política de serveis socials del Regidor Radamilans, de visió assistencialista de la gestió de la pobresa. La proposta de fa anys de la Crida-CUP, és aturar la privatització dels serveis socials i crear un alberg públic on hi treballin professionals qualificats per a la integració de les persones sense llar, enlloc de fer-ho amb voluntariat.

Així mateix, a la mateixa comissió, la Crida-Cup s’ha posicionat també en contra la modificació del projecte de les Josefines. La modificació del projecte inicial torna a encabir diversitat de perfils d’usuaris de serveis socials, i l’oficina única de temporers, negant la possibilitat d’un alberg de temporers. Unes modificacions que les pròpies entitats integrants del consorci refusen.

La Crida-CUP ha preguntat a la comissió sobre la situació de les persones temporeres que avui ja no tenen lloc a l’alberg Jericó, així com pels pisos que l’alcalde Àngel Ros ha ofert a les persones del vaixell Aquarius, quan la Paeria té una llista de més de 1000 persones per accedir a pisos socials. No hi ha hagut resposta per a cap de les dues qüestions.

Crida per Lleida-CUP, 13 de juny de 2018

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria