La Crida-CUP vol ‘la Ruta per la Pau’ a Gardeny i recuperar la memòria històrica dels represaliats republicans.

La Crida per Lleida – CUP ha procedit avui a la substitució d’un dels panells de la ruta de la mili al PCiTAL per un altre on es reivindica que aquesta ruta, ara de contingut evidentment militarista, esdevingui una aposta per la cultura de la Pau.

La formació proposa l’eliminació de tot rastre belicista a Gardeny, treien la Ruta de la Mili i el Centre d’Interpretació del Servei Militar a Gardeny així com l’estàtua al soldat (d’origen franquista) i, en el seu lloc 2 paquets d’actuacions:

  1. D’una banda es recuperi la memòria històrica dels presos i represaliats republicans que van fer treballs forçats a Gardeny, a través de: – ESTUDI sobre els camps de treball de postguerra en col·laboració amb UdL, – HOMENATGE I RECONEIXEMENT dels represaliats de la guerra civil.
  2. D’altra banda que s’activi la Lleida pacifista i internacionalista: que s’exposi aquesta “Ruta per la Pau” per reconèixer l’aportació pacifista del moviment d’insubmissió, i expulsar l’exèrcit del saló de l’ensenyament i de tot àmbit educatiu municipal.
cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria