La Crida-CUP reclama combatre la gentrificació a la Mariola

La Crida – CUP presenta a la Comissió informativa de polítiques de la gestió i promoció de la ciutat i la sostenibilitat una proposta de resolució al Projecte Mariola 20.000, amb l’objectiu que els veïns i veïnes afectades per l’enderroc rebin la informació necessària i puguin continuar vivint a la Mariola si així ho desitgen. Primerament, es  demana que l’equip de govern de la Paeria informi a la Comissió d’Urbanisme del pla Mariola 20.000, concretament sobre els processos d’enderroc dels blocs Mariola i el reallotjament previst de les veïnes i veïns.

En segon lloc que La Paeria es fixi com a prioritat ineludible que les veïnes i veïns dels blocs Mariola puguin tornar a ocupar un habitatge de similars característiques i que dugui a terme mecanismes perque puguin tornar a viure als habitatges que ocupaven anteriorment.

La Crida-CUP considera que cal fomentar la cohesió del barri per evitar l’especulació i la gentrificació, ja que aquest procés té un termini entre 8 i 10 anys que afecta 468 pisos i que provoca el desallotjament dels centenars de famílies que hi viuen. Els afectats han de buscar un lloguer sense que avui dia hi hagi cap garantia que hi puguin tornar i van assabentar-se per la premsa de l’enderroc de pisos de Rodrigo Ledesma. No hi ha cap document signat ni proposta ferma amb els propietaris sobre les condicions que es fixaran un lloc construïts els nous habitatges.

Per aquest motiu, la formació també ha sol·licitat a l’Empresa Municipal d’Urbanisme si s’ha dut a terme alguna reunió amb les veïnes i veïns afectats, quan es preveu l’inici de l’enderroc, la construcció i finalització dels nous habitatges. També demana saber com es preveu el reallotjament, quins són els acords que s’han dut a terme amb les veïnes i veïns afectats, quines són les condicions que fixarà l’EMU amb en matèria d’indemnitzacions, la possibilitat de continuar residint en el mateix lloc, i si aquests acords s’han fet per escrit. En cas negatiu, se sol·licita saber quan es presentarà l’acord per escrit a les persones afectades, gran part de les quals, amb vulnerabilitat econòmica, arrelades a la Mariola, així com persones de la tercera edat d’escassos recursos i amb dificultats greus de trobar un espai de vida digna a l’actual mercat immobiliari.

 

Lleida, 19 de setembre de 2019

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria