La Crida-CUP proposa que la Paeria avanci en la sobirania alimentària

La Crida-CUP ha presentat una moció pel proper ple del dia 29 de juliol sota el títol “pel dret de les persones en risc d’exclusió social a una alimentació adequada” on proposa diferents mesures concretes per garantir una dieta equilibrada i accés a menjar fresc, de qualitat i culturalment adequat a les persones amb risc d’exclusió social.

               

La formació diu que les persones amb risc d’exclusió social, ateses pels Serveis Socials de la Paeria, reben diferents solucions per a cobrir les seves necessitats alimentaries. La Crida denuncia que algunes d’elles contravenen el dret a una alimentació adequada ja que s’ha constatat que un nombre elevat de persones, famílies i infants, són derivades a menjar en un establiment de menjar ràpid durant un període llarg de temps i es l’únic espai on reben aliments. Així mateix altres reben repartiments d’aliments freds i processats i de baixa qualitat.

 

Es per això que la Crida desenvolupa, en la moció, set acords entre els quals  el d’augmentar l’oferta de menjadors socials i el nombre d’àpats que s’hi ofereixen, i que garanteixin el menjar fresc i nutritiu, deixar de derivar persones ateses per serveis socials als restaurants de menjar ràpid de la ciutat, elaborar projectes per a la creació de convenis amb restaurants i similars per a la formació de persones amb risc d’exclusió, o incrementar el nombre d’horts comunitaris i autogestionats per a l’abastament d’aliments a famílies i grups de persones amb risc d’exclusió social.

 

Lleida, 25 de juliol de 2016

cridaperlleida

cridaperlleida

Candidatura de Transformació i de Ruptura per a La Paeria